Programmamaker Spinning Stories

Vacature

Reageren kan tot en met 22 april 2024 via vacature@readmyworld.nl

Kinderverhalenliefhebbers opgelet! Voor ons verhalenfestival voor kinderen Spinning Stories zijn we op zoek naar een:

Programmamaker

Wat is Spinning Stories?
Spinning Stories wordt georganiseerd door het internationale literatuurfestival Read My World. De volgende (tweede) editie vindt plaats op zondag 13 oktober 2024, de laatste dag van de Kinderboekenweek. Het is een festival in hartje Amsterdam-West, in buurtcentrum MidWest, en gericht op kinderen en ouders/verzorgers in de buurt (en daarbuiten). Het staat in het teken van verhalen: verhalen vertellen, verhalen lezen, verhalen beluisteren, verhalen maken. Het festival wordt ondersteund door Stadsdeel West via de subsidieregeling Woorden van West.

Profiel programmamaker
Om een inspirerend programma samen te stellen zijn we op zoek naar iemand die:
– affiniteit heeft met verhalen en boeken voor kinderen
– zich kan inleven in de wereld van kinderen
– op de hoogte is of wil raken van wat er aan kinderboeken verschijnt
– goed bekend is met Amsterdam-West
– het leuk vindt om een programma samen te stellen dat aansprekend is voor deze doelgroep.

Wat zijn de taken?
Je leest je in en doet research om een beeld te krijgen van hoe de ideale festivaldag er voor deze doelgroep uitziet. Je voert voorbereidende afspraken met de directie van Read My World, Stadsdeel West én potentiële partners in Amsterdam-West. Je werkt vervolgens een programma uit: je maakt een dagindeling/blokkenschema, nodigt de artiesten/makers, workshopleiders uit en zorgt voor een heldere briefing over wat er van hen wordt verwacht op de dag zelf. Je schrijft de programmateksten, en onderhoudt ondertussen een kort lijntje met het marketing- en productieteam van Read My World. Op de dag zelf ontvang je de artiesten en houd je een oog op het draaiboek, samen met het uitvoerende productieteam. Na afloop van het festival ben je verantwoordelijk voor de nazorg richting de artiesten, de partners en de locatie, en evalueer je samen met het Read My World team.

Wie ben jij?
De vacature heeft je enthousiast gemaakt over het idee om een programma samen te stellen voor Spinning Stories! Je onderschrijft de missie van Read My World en begrijpt het belang van duurzame samenwerkingen. Je hoeft niet per se ervaring te hebben met het maken van programma’s/festivals, maar je staat ervoor open om te leren in een omgeving die dat graag stimuleert. Andersom leren wij graag weer van jou!

Wat we bieden
* Plek om je professioneel verder te ontwikkelen binnen een betrokken en bevlogen team;
* Flexibele werkomgeving aan de mooiste tuin van Amsterdam (kantoor is aan de tuin van de Tolhuistuin);
* Freelancehonorarium volgens normen van CAO Toneel & Dans;
* Een klus van ca. 15-20 dagen verspreid over de periode mei-okt 2024.

Geïnteresseerd?
Voel je je aangesproken door deze vacature en ben je enthousiast geraakt? Schrijf ons dan een korte brief waarin je ons vertelt wie je bent, wat je aanspreekt in de vacature en welke ervaring je hebt of wil opdoen. Je kunt je brief richten aan Marije Koens, zakelijk directeur van Read My World, via vacature@readmyworld.nl. De deadline voor reageren is 22 april 2024.

Meer informatie:
Over Read My World, zie www.readmyworld.nl
Over Spinning Stories 2023, zie https://readmyworld.nl/programma/dag/zondag/spinning-stories/