Read My World Team 2022

  • - Artistiek directeur -

  • - Zakelijk directeur -

  • - Redactie & Coördinator -

  • - Redactie -

  • - Redactie -

  • - Redactie -

  • - Redactie -

  • - Eindredactie Tekst -

  • - Campagneleider -

  • - Content manager -

  • - Productieleider -

  • - Hoofd Artist Handling & Hospitality -

  • - Vrijwilligerscoördinator -

  • - Hoofd techniek -

  • - Locatievormgeving -

  • - Website -

Willemijn Lamp

Willemijn Lamp is mede-oprichter en artistiek directeur van Read My World.

Marije Koens

Marije Koens heeft voor diverse culturele organisaties gewerkt, waaronder Perdu, Read My World, Poetry Circle Nowhere, School der Poëzie en Asko | Schönberg.

Ze heeft een grote interesse in hedendaagse poëzie, houdt van tuinieren en heeft één kind.

Chadiedja Buijs

Chadiedja Buijs is geboren en opgegroeid in Alkmaar en reist sinds haar zeventiende de wereld rond. Zo heeft ze twee jaar lang filosofie gestudeerd in Rome en samengewerkt met de Amerikaanse Ambassade in Vaticaanstad, een paar jaar gewerkt in de beeldende kunstwereld in Cairo, en specialiseerde ze zich in Leiden in hedendaagse Islamitische kunst en culturen.

Sinds oktober 2018 werkt ze als freelance projectleider, programmamaker, onderzoeker, en redacteur in Amsterdam, onder andere bij Read My World, maar ook voor Urban Resort, Adelheid+Zina, en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Fatma Bulaz

Fatma Bulaz is programmamaker, coördinator en onderzoeker. Ze heeft Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool en Midden-Oostenstudies in Leiden gestudeerd. De afgelopen jaren heeft ze langs de grenzen van Oost-Turkije gereisd, o.a in Armenië, Azerbeidjan, Georgie en Iran. Haar fascinatie voor de geschiedenis, taal en cultuur van die regio heeft ertoe geleid dat ze programmacoördinator van de Freedom Book Fair werd.

Momenteel is ze projectmedewerker voor de 20ste editie van Arab Film Festival en is ze vrijwilliger voor de ngo The Hague Peace Projects.

Canan Marasligil

Canan Marasligil is schrijver, literair vertaler, uitgever, performer, redacteur, podcaster en curator. Ze woont en werkt in Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in het uitdagen van officiële discoursen en in de strijd om vrije meningsuiting wereldwijd, via een waaier aan creatieve projecten en activiteiten, van literatuur tot films en strips. Ze is initiator van City in Translation, een project dat taal en vertaling in stedelijke ruimtes verkent. Daarnaast is ze cohost van de podcast Not Loud Enough, samen met migrationlab-oprichter Laura M Pana. Canan heeft voor uiteenlopende culturele organisaties gewerkt in heel Europe en heeft verschillende residenties bezocht. Ze behalve vaste redacteur van Read My World, redactielid van de StripGids en adviseur bij het Nederlands Letterenfonds.

Meer:

www.cananmarasligil.net

www.cityintranslation.com

Twitter

Instagram

YouTube

Tim Blaauw

Tim is een programmamaker die onder andere heeft gewerkt voor organisaties als de Tolhuistuin, Amerpodia, Prince Claus Fund en Poetry Circle Nowhere. Op dit moment werkt hij voor, naast zijn werkzaamheden voor het Read My World festival, in de zorg als Geestelijk Verzorger en aan een documentaire voor productiehuis Een van de Jongens. In zijn programmering maakt hij  gebruik van verschillende disciplines in het vertellen van verhalen. Hierbij gebruik makend van de verschillende kwaliteiten die poëzie, literatuur, film, dans, theater en muziek in zich dragen voor het tonen en onderzoeken van verschillende thema’s, vragen en verlangens.

Emma van Meyeren

Emma van Meyeren is essayist en DJ. In 2020 verscheen van haar ‘Ook ik ben stukgewaaid’: een collectie essays over rouw. Met Read My World maakte zij eerder de workshopserie ‘Het dagboek als feministisch genre‘. Haar favoriete dagboeken zijn die van Susan Sontag, proza leest ze het liefst van Astrid Roemer en poëzie van Adrienne Rich.

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen is schrijver, sinds 2017 betrokken bij Read My World en liefhebber van korte bio’s.

Website

Lorraine Masamba

Lorraine Masamba is een freelance creative marketeer, producer en (radio)host, zet zich graag in voor de ongehoorden en heeft een passie voor dansen & eten.

Merel Wildschut

Merel noemt zichzelf graag ‘professioneel deler’ en is het grootste gedeelte van haar tijd ergens online te vinden. Is ze niet met social media bezig, dan zit of ligt ze met een boek of dichtbundel in haar tuin in Utrecht. Tien jaar geleden richtte ze het platform De Groene Meisjes (over duurzaam en bewust leven) op en in mei 2021 verscheen er een plantaardig kookboek van haar hand. Merel voelt zich thuis in de Queer community en onderzoekt actief hoe ze haar activisme steeds meer vorm en betekenis kan geven.

Merel Hobrink

Merel is opgegroeid in het Oosten van het land en verhuisde voor de opleiding Kunst en Economie aan de HKU naar Utrecht. Daar studeerde zij af in 2017 waarna zij als zelfstandige aan het werk ging in de culturele sector. Ze is freelance productieleider bij verschillende theatergezelschappen, zet eigen theater projecten op, is zakelijk leider bij iona&rineke én produceert Read My World. Nog voor ze afgestudeerd was, begon ze bij Read My World als vrijwilligers coördinator, dat deed ze drie jaar. Afgelopen jaar was ze voor het eerst producent van het festival en dat zal ze dit jaar opnieuw doen.

Gwen Peroti

Gwen Peroti is freelance producent van evenementen in de culturele sector. Zo werkte zij voor onder meer IFFR, Museum De Lakenhal en ZigZagCity Architectuur Festival.
Zij maakt vanaf de eerste editie deel uit van het productieteam van Read My World, dit jaar voor het eerst als hoofd artist handling & hospitality.

Houda Bibouda

Houda (1992) zet zich in voor sociaal-maatschappelijke zaken, is een anti-racisme actiegroep in Tilburg gestart en organiseert Safe Space events. Ze is schrijfster onder het pseudoniem Tough and Vulnerable en performed regelmatig als Spoken Word artieste. Zij is een vurige dame die kracht ziet en voelt in kwetsbaarheid, al is dat laatste niet altijd makkelijk. De afgelopen twee jaar is zij coördinator geweest bij Poetry Circle Nowhere en productioneel aanspreekpunt bij The Stage. Momenteel ontwikkelt zij het rand programma van een voorstelling van House of Nouws.

Rik van der Veen

Rik van der Veen werkt al jaren als technicus in de culturele sector. Sinds oprichting van Read My World is hij hoofd technicus van het festival.

LABland

LABland is een collectief van drie scenografen: Juul Dekker, Sofie Doeland en Roos Matla. Samen maken zij (theatrale) installaties op locatie, die ontstaan vanuit beeld. Ze zoeken steeds naar plekken die onontdekt, vergeten zijn of overbodig zijn geraakt. Het collectief doet ingrepen in deze bestaande vorm: kleedt deze uit, of pakt deze juist in.

LABland verzorgt al sinds de eerste editie de locatievormgeving van het festival.

O4

Bureau O4 ontwerpt en bouwt gebruiksvriendelijke websites op maat voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, zoals die van SLAA.nlAbrahamkef.nl en Brainwashfestival.nl

Met veel dank aan

Fondsen
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds21, Nederlands Letterenfonds, VSBFonds en Lira Fonds

Partners
SLAA, School der Poëzie, Perdu, Bijlmer Parktheater, ZINA platform, Tolhuistuin, Uitgeverij Jurgen Maas, Bozar, OBA, Black Heritage Tour, Uitgeverij Chaos, El Hizjra, Solid Ground Movement, Boekhandel Perdu, De Nieuwe Liefde, Casa Sofia, Lloyd Hotel, Indira Travel, HOAX, LABland, Greenhost

Read My World 2013 - 2021
Groepsfoto's

  • Team With Care 2021

  • Team Europa 2020

  • Team Marokko 2019

  • Team Turkije 2018

  • Team Oekraïne en Polen 2016

  • Team Zuidoost-Azië 2015

  • Team Caraïben 2014

  • Team Arabische Literatuur 2013