Stilte is mijn moedertaal

Deze week verschijnt de Nederlandse vertaling van Silence is My Mother Tongue (Stilte is mijn moedertaal) van Sulaiman Addonia. Sulaiman was vorig jaar een van de vier co-creators van het Read My World Festival en maakte grote indruk met zijn voordracht en deelname aan panels. We zijn ontzettend blij dat zijn prachtige roman nu ook in het Nederlands beschikbaar komt via uitgever Jurgen Maas, vertaald door Irwan Droog.

We vieren dit boek en de auteur met een online event in Perdu op zaterdagavond 1 mei om 20:00 uur, waarbij Sulaiman in gesprek gaat met Read My World- redactielid Canan Marasligil. Canan is een feministische schrijver, vertaler, redacteur, podcaster en een groot bewonderaar van het werk van Sulaiman.

De livestream / het event bijwonen kan hier >>

 

 

 

‘Elegant en beeldend. Een meeslepende, mysterieuze, haast magische en heerlijk chaotische beschrijving van hoe het er in een Oost-Afrikaans vluchtelingenkamp aan toegaat.’
THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW 

‘Een briljante, levendige schets van een vluchtelingengemeenschap en een betoverend portret van het jonge meisje Saba en haar zwijgende broer. Een aangrijpend, moedig verhaal. Een feministisch boek, maar tegelijkertijd zoveel meer dan dat.’
THE GUARDIAN

Over Sulaiman Addonia:
Sulaiman Addonia is een Eritrees-Ethiopisch-Britse schrijver. Zijn eerste roman, Als gevolg van liefde, stond op de shortlist van de Commonwealth Writers’ Prize en verscheen in meer dan twintig talen. Stilte is mijn moedertaal stond op de longlist van de Orwell Prize for Political Fiction en de shortlist van de Lambda Awards 2021. Addonia woont in Brussel, waar hij een schrijfacademie voor vluchtelingen heeft opgericht, evenals de literaire prijs To Speak Europe in Different Languages (in samenwerking met Specimen Press). Ook organiseert hij het literaire Asmara-Addis-festival. Hij is columnist bij De Standaard.

We zijn zeer vereerd dat Sulaiman ter gelegenheid van de verschijning van de Nederlandse vertaling op 1 mei in Perdu aanwezig is.

Je kan een gesigneerd exemplaar bestellen door boekhandel Perdu te mailen via boekhandel@perdu.nl of te bellen op 020 4220 542 (tussen 13:00 – 1700, zondag gesloten).