Read My World 2024 Preview

Ontmoet curator abigail Campos Leal en ontdek welke internationale gasten in september naar Amsterdam afreizen voor Read My World 2024!

Campos Leal
Foto: Tento Desenhar

Vrijdag 17 mei 2024
Locatie: Zonzij (Tolhuistuin)
Deur open: 19.30 uur
Aanvang programma: 20.00 uur
Einde programma: 21.00 uur
Voertaal: Engels
Gratis toegang, wel graag aanmelden

Voor Read My World 2024 hebben we de Braziliaanse curator abigail Campos Leal bereid gevonden om met ons het festival samen te stellen. We zijn heel blij met haar toezegging want abigail is een veelzijdig kunstenaar:

“Als een kronkelende bergketen beweegt abigail zich tussen Kunst en Filosofie om een poëtica te creëren die ons in staat stelt de wereld zoals we die kennen te vernietigen en radicaal verschillende manieren te bedenken om het oneindige opnieuw in te nemen.”

abigail Campos Leal heeft een masterdiploma in Filosofie van de UFRJ, is promovendus in Filosofie aan de PUC-SP en docent aan de Specialisatie in Menswetenschappen en Decoloniaal Denken aan de PUC-SP. Ze publiceerde escuiresendo: poetische ontografieën bij O Sexo da Palavra (2020) en ex/orbitâncias: de paden van genderdesertie bij GLAC Edições in 2021. Ze is de oprichter en organisator van Slam Marginália. Optredens had ze onder andere in Museu Casa das Rosas (SP), Solar dos Abacaxis (RJ), Museu do Amanhã (RJ), Museu da Imagem e do Som (Ceará), en Centro Cultural São Paulo.

Campos Leal heeft deelgenomen aan groepstentoonstellingen in Museu da Diversidade (SP), Itaú Cultural (SP), Centro Cultural São Paulo en Museu Casa das Rosas. In 2023 was ze een resident bij Pivô Pesquisa cyclus 1. Ze is mede bekend door haar kritische teksten die ze schreef voor Foam Magazine, Pipa Prize en voor de 35e São Paulo Biënnale: Choreografieën van het Onmogelijke.

Op vrijdagavond 17 mei organiseren we in de Tolhuistuin en in aanwezigheid van abigail een nadere kennismaking waarin ze zal ingaan op de thema’s die voor haar van belang zijn. Ook zal ze bekend maken welke internationale auteurs we in september op het festival kunnen verwachten.

Dit is een Engelstalig programma.

Gratis toegang, aanmelden doe je hier