RMW Bookclub #2

Elk seizoen organiseert Read My World met wisselende partners 4-6 BookClubs. We kiezen voor elke editie een actueel boek met de volgende eigenschappen: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken van tevoren en tijdens de bijeenkomst schuift een expert aan die ons van context kan voorzien. Merel Wildschat is de vaste host. Wees van harte welkom om deel te nemen aan de hele reeks of losse sessies!

SHARON DODUA OTOO

DONDERDAG 19 MEI 2022
Aanvang 18:00 uur / eind 19:30 uur

Deze keer lazen we onder leiding van Merel Wildschut het boek Ada’s plek. Deze debuutroman van Sharon Dodua Otoo verscheen oorspronkelijk in het Duits en werd naar het Nederlands vertaald door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen. (Uitgeverij Signatuur)

We maken in dit boek kennis met de Brits-Ghanese student Ada die naar Berlijn is gekomen om te studeren. Via een gouden parelarmband wordt het leven van Ada verbonden aan andere ‘Ada’s’ dwars door de geschiedenis heen.

“Otoo verweeft moeiteloos het debat rond geroofde kunst, kolonialisme, de afrekening met het verleden, brexit, racisme en de benarde situatie van vrouwen door de eeuwen en over continenten heen.” (Frankfurter Rundschau)