RMW Bookclub

Elk seizoen organiseren de Tolhuistuin en Read My World vier tot zes boekenclubs. We kiezen voor elke editie een actueel boek dat aansluit bij het gedachtegoed van de Tolhuistuin en Read My World: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken en een expert voorziet ons tijdens de BookClub van context. 

AKWAEKE EMEZI

Zaterdag 16 september 2023
Aanvang 16:30 uur / eind 18.00 uur

LOCATIE BOOKCLUB:
TUINHUIS TOLHUISTUIN (te bereiken via Tolhuisweg 3)

Het volgende boek dat we onder leiding van (en initiatiefnemer van de BookClub) Merel Wildschut lezen is Zoetwater van Akwaeke Emezi, vertaald door Madelon Janze en uitgegeven door Podium.

Over Zoetwater:

‘Zo wild en uniek. Zoetwater is een gebed voor alle buitenbeetjes.’ Valentijn Hoogenkamp

‘Ik leefde veel levens in dit lichaam. Ik heb veel levens geleefd voor ik in dit lichaam werd gestopt. Ik zal veel levens leiden wanneer ze me eruit halen.’

Ada is altijd ongewoon geweest. Haar ouders zijn vanaf het begin al bezorgd om haar. Er moet iets mis zijn gegaan bij de geboorte, aangezien ze een onrustig kind is en aanvallen van woede en verdriet heeft. In Zoetwater krijgen we een inkijkje in Ada’s geest en wat of – misschien beter gezegd – wie zich daarin afspeelt en wat dat betekent voor Ada’s plek in deze wereld.
Zoetwater is rauw, hartverscheurend, donker en krachtig. Het bijzondere debuut van Akwaeke Emezi dat resoneert bij en omarmd wordt door een grote groep mensen voor wie identiteit niet klip-en-klaar is.

Over Akwaeke Emezi:

Akwaeke Emezi (die/hen/hun) is de auteur van de New York Times-bestseller The Death of Vivek Oji, die op de shortlist stond voor de Dylan Thomas Prize en in 2022 op de shortlist staat van de Dublin Literary Award. Diens debuut Freshwater werd uitgeroepen tot één van New York Times Notable Books en stond op de shortlist voor prijzen als de PEN/Hemingway Award. Emezi stond op de cover van Time Magazine als één van 2021 Next Generation Leaders.

 

 

READ MY WORLD BOOK CLUB