RMW Bookclub

Dit seizoen organiseert Read My World zes BookClubs in de exporuimte van de Tolhuistuin. We kiezen voor elke editie een actueel boek dat aansluit bij het gedachtegoed van Read My World: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken en een expert voorziet ons tijdens de BookClub van context. 

OCTAVIA E. BUTLER

DONDERDAG 1 SEPTEMBER 2022
Aanvang 18:00 uur / eind 19:30 uur

LOCATIE BOOKCLUB:
TUINHUIS TOLHUISTUIN

Op de donderdagavond van het 10e Read My World-festival, bespreken we samen met Merel Wildschut de Nederlandse vertaling van de klassieker Kindred van Octavia E. Butler. De Nederlandse vertaling (door: Ine Willems) verschijnt in augustus bij Uitgeverij Signatuur.

Gast Fiep van Bodegom zal tijdens deze boekenclub wat meer context geven over het oeuvre van Butler.

In Kindred – vertaald als Verbonden – reist de lezer met de Zwarte vrouwelijke held Dana mee door de tijd om de verschrikkingen van slavernij onder ogen te zien en de gevolgen van racisme, seksisme en witte suprematie toen en nu te onderzoeken.

De boeken van Butler zijn daarom nog steeds zeer actueel en relevant en een inspiratie voor velen. Wat kunnen we in de tijd van nu leren van Verbonden? 

Tijdens het festival presenteren onze collega’s van het Zus en Zo festival ook een speciaal programma, geheel gewijd aan het oeuvre van Octavia Butler.