RMW Bookclub #6

Elk seizoen organiseert Read My World met wisselende partners 4-6 BookClubs. We kiezen voor elke editie een actueel boek met de volgende eigenschappen: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken van tevoren en tijdens de bijeenkomst schuift een expert aan die ons van context kan voorzien. Merel Wildschat is de vaste host. Wees van harte welkom om deel te nemen aan de hele reeks of losse sessies!

OLGA TOKARCZUK

ZONDAG 14 MEI
Aanvang 15:00 uur / eind 17:00 uur

LOCATIE BOOKCLUB:
TUINHUIS TOLHUISTUIN

Deze editie van de Bookclub was in samenwerking het Holland Festival: de RMW x HF Young Bookclub. We lazen de roman de mysterieuze roman Jaag je ploeg over de botten van de doden van Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk, die eerder al in 2016 op RMW stond. Deze roman vormde het uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling die tijdens Holland Festival  in première ging: Drive Your Plow Over the Bones of the Dead van Simon McBurney en Complicité.

De roman werd besproken onder leiding van onze vaste host Merel Wildschut. Daarnaast schoof Dirk Zijlstra aan. Hij is voor Uitgeverij de Geus een van de vaste vertalers van het werk van Olga Tokarczuk.