RMW Bookclub #5

Elk seizoen organiseert Read My World met wisselende partners 4-6 BookClubs. We kiezen voor elke editie een actueel boek met de volgende eigenschappen: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken van tevoren en tijdens de bijeenkomst schuift een expert aan die ons van context kan voorzien. Merel Wildschat is de vaste host. Wees van harte welkom om deel te nemen aan de hele reeks of losse sessies!

TORREY PETERS

ZATERDAG 18 DECEMBER
Aanvang 16:00 uur / eind 17:30 uur

LOCATIE BOOKCLUB:
TUINHUIS TOLHUISTUIN

Speciaal voor Woorden van West organiseerden we een editie van onze Bookclub in OBA Mercatorplein. Het boek dat deze keer centraal stond: Detransitie, Baby van Torrey Peters dat is vertaald door Janneke van der Meulen. Zij was ook aanwezig bij de boekenclub als onze expert. Host was uiteraard Merel Wildschut.

Een onverwachte zwangerschap dwingt drie vrouwen (twee trans vrouwen, één cisgender) om hun opvattingen over liefde, seks en moederschap onder ogen te zien.

In ‘Detransitie, baby’ schetst Torrey Peters het verhaal van Reese. Ze had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een leven opgebouwd waarvan de meeste trans vrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, en Reese’ leven stort in. Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z’n drieën grootbrengen?