RMW Bookclub #4

Elk seizoen organiseert Read My World met wisselende partners 4-6 BookClubs. We kiezen voor elke editie een actueel boek met de volgende eigenschappen: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs. We lezen de boeken van tevoren en tijdens de bijeenkomst schuift een expert aan die ons van context kan voorzien. Merel Wildschat is de vaste host. Wees van harte welkom om deel te nemen aan de hele reeks of losse sessies!

OCTAVIA E. BUTLER

DONDERDAG 1 SEPTEMBER 2022
Aanvang 18:00 uur / eind 19:30 uur

LOCATIE BOOKCLUB:
TUINHUIS TOLHUISTUIN

Op de donderdagavond van het 10e Read My World-festival, bespraken we samen met Merel Wildschut de Nederlandse vertaling van de klassieker Kindred van Octavia E. Butler. De Nederlandse vertaling (door: Ine Willems) verscheen in augustus bij Uitgeverij Signatuur.

Gast Fiep van Bodegom gaf tijdens deze boekenclub wat meer context over het oeuvre van Butler.

In Kindred – vertaald als Verbonden – reist de lezer met de Zwarte vrouwelijke held Dana mee door de tijd om de verschrikkingen van slavernij onder ogen te zien en de gevolgen van racisme, seksisme en witte suprematie toen en nu te onderzoeken.

De boeken van Butler zijn daarom nog steeds zeer actueel en relevant en een inspiratie voor velen. Wat kunnen we in de tijd van nu leren van Verbonden? 

Tijdens het festival presenteerden onze collega’s van het Zus en Zo festival ook een speciaal programma, geheel gewijd aan het oeuvre van Octavia Butler.