Studio

Read My World zet zich tijdens het buiten het festival via verschillende activiteiten in voor de ontwikkeling van lees-, vertaal- en schrijfkwaliteiten van talent.

Het dagboek als feministisch genre 2023

Meld je aan voor de workshops in oktober!

RMW BookClub

De RMW BookClub, opgericht door Merel Wildschut, kiest elke editie een actueel boek dat aansluit bij het gedachtegoed van Read My World: wereldliteratuur, urgente maatschappelijke thema’s en verfrissende (soms debuterende) auteurs.

The Diary as Mourning Genre 2023

In this series we take the affinities of diary writing and feminism as a starting point to experiment with different genres in/as the diary as a method for grieving.

Dagboek als Feministisch Genre 2022

In deze vijfdelige workshopreeks zullen verschillende schrijvers die zich hebben ingezet voor de stem van de vrouw in de literatuur in de jaren ’80 en ’90, een uniek inkijkje geven in hun eigen dagboeken.

Zomerworkshops

In deze workshopreeks zullen verschillende schrijvers die zich bezighouden met feminisme, anti-racisme en queer activisme het dagboek als uitgangspunt nemen om een kijkje te geven in hun schrijfpraktijk.

Het Dagboek als Feministisch Genre 2021

Adrienne Rich omschreef het dagboek als “een diepgaand vrouwelijk en feministisch genre” omdat het feminisme als literaire en sociale praktijk, net als het dagboek, vragen stelt door het maken van connecties en verbindingen tussen aspecten van ons bestaan die eerder gescheiden bleven.

Feminist Journal-Writing 2020 Workshop

Deze workshopserie nodigt iedereen uit die een eerlijkere en rechtvaardigere wereld nastreeft om te experimenteren met journaling.

Performatief Vertalen 2020 Workshop

Meertalige mensen opgelet! Beweeg jij je eenvoudig van de een naar de andere taal?

Workshop Creatief Vertalen 2021

Read My World organiseert is samenwerking met De Tank, het ELV en Vertalershuis Amsterdam in de zomer van 2021 een serie workshops waarin we het speelveld van literaire vertalingen binnen én buiten het boek onder de loep nemen.