Randprogrammering Festival 2021

Naast de reguliere programmering op vrijdag en zaterdag, viel er tijdens Read My World 2021 nog veel meer te beleven. Hieronder een overzicht wat je zoal per dag kon verwachten. De meeste programma’s waren gratis toegankelijk met een avondticket of via een (verplichte) aanmelding.

 

 • DONDERDAG T/M ZATERDAG

  Foodtruck

  In de tuin, het festivalhart van Read My World, kun je elke dag genieten van eten uit de Foodtruck. Dinerkaarten koop je per dag en zijn online te koop.

  Dinerkaarten uitverkocht!
 • VRIJDAG

  De Poëzie Revue

  School der Poëzie gaat aan de slag met het werk van de festivalauteurs en het Festivalthema ‘With Care’. Scholieren van het Hervormd Lyceum West uit Nieuw West en vier klassen van het Ir. Lelylyceum in Amsterdam Zuid Oost lezen en bespreken teksten en gaan zelf schrijven met het werk van Ikraaan, Dalilla Hermans, Fatma Aydemir en Hengameh Yahoobifarah als bron van inspiratie. Op vrijdag 3 september presenteren zij hun werk in de Tolhuistuin in een programma dat zal worden gepresenteerd door journalist en host Bahram Sadeghi. Met optredens door de breakdancers van Turn it Loose.

  Besloten event
 • VRIJDAG

  Podcast aflevering #2 van Current Literary Affairs

  Hoe is het om Aziatisch te zijn in Frankrijk? Waarom is het in het land van égalité en universalisme zo moeilijk om over ras en racisme te praten? In de nieuwe aflevering van Current Literary Affairs gaat schrijver en podcaster Grace Ly in gesprek met Gülden Ilmaz over cultuur, identiteit en de actualiteit. Live vanaf Read My World Festival!

  Wil je erbij zijn? Als je een Read My World-ticket hebt voor vrijdag 3 september (route A, B of C), dan kun je, voordat je route begint, om 17.00 uur aanschuiven in het Tuinhuis. Er is beperkt plek, dus wees er op tijd bij.

  Meer over de podcast >>
 • ZATERDAG

  School der Poëzie Community

  Interview workshop en een meet & greet met Dalilla Hermans en Simone Dede Ayivi. Een groepje jonge schrijvers komt bij elkaar en verdiept zich in het werk van Dalilla en Simone. Ze gaan er met elkaar over in gesprek en bereiden vragen voor. In de middag komen Dalilla en Simone langs om ondervraagd te worden.

  Besloten event
 • GEANNULEERD

  Boze Bitches Boekenclub met Simone Atangana Bekono

  Geannuleerd
 • ZATERDAG

  Boekpresentatie Liberté, égalité, Beyoncé  15.30-16.45 uur

  Liberté, Égalité, Beyoncé ligt in de boekhandel en dat vieren we zaterdag om 15.30 uur! Ze begon in een meidengroepje in de kapperszaak van haar moeder en groeide uit tot een wereldwijde superster. Beyoncé laat weinig van zichzelf zien, maar inspireert miljoenen mensen met haar muziek en statements.

  Elf schrijvers onderzochten wat Beyoncé zo inspirerend maakt. Sommigen zijn Beyhova’s getuigen, anderen Beyoncé-critici, maar over één ding zijn ze het eens: Queen B draagt haar kroon met verve.

  Tijdens Read My World wordt Liberté, Égalité, Beyoncé gepresenteerd, met voordrachten van onder meer Rowan Blijd en Dalilla Hermans en een Q&A met de samensteller, Munganyende Hélène Christelle. Een bijzondere dag, want op 4 september wordt Beyoncé 40 jaar!

  Reserveren verplicht >>
 • ZATERDAG

  Stories of Womanhood – 17.00-18.00 uur
  Persoonlijke verhalen in een creatief jasje

  Verhalen vertellen: het is misschien wel het meest krachtige middel dat ons verbindt. Je kunt altijd wel iets van jezelf herkennen in een ander, of voor even deel uitmaken van nieuwe perspectieven, emoties en ervaringen. Voor Stories of Womanhood, tijdens de inloop van het zaterdagavondprogramma, kun je in de tuin van de Tolhuistuin luisteren naar de verhalen van drie verschillende performers, in de vorm van spoken word, poëzie en muziek.
  Met performances van: Roziena Salihu, Sholeh Rezazadeh en Keenen Mundane. Gepresenteerd door Sophia Blyden

   

  Dit programma is toegankelijk met een ticket voor de avond of een (gratis) aanmelding voor de Beyonce Boekpresentatie
  Gratis met avondticket
 • VRIJDAG & ZATERDAG

  Filmprogramma in Tuinhuis – doorlopend

  Het filmprogramma is toegankelijk met een avondticket.

  Naar het filmprogramma >>