Mail Art

10 okt 2020
17:00 uur
Podcastruimte

Hoe kunnen digitale concepten als inspiratie dienen om een hedendaags mail art-netwerk op te zetten?

Toen de eerste golf van het coronavirus zich over de wereld verspreidde, zochten mens en cultuur hun toevlucht op het internet. Read My World riep tijdens die eerste crisismaanden de serie With Love in het leven: tien fysieke brieven van schrijvers van over de hele wereld, voorzien van unieke illustraties. Geen vluchtig mailtje of appje, maar een brief, om vast te houden en om door te geven.

In pre-internettijden werd de briefpost door kunstenaars en schrijvers gebruikt om kleine kunstwerkjes, po√ęzie en brieven uit te wisselen. Mail Art was een alternatief en intiem genre, waarmee uitwisseling werd gestimuleerd en nieuwe netwerken werden opgezet.

Tijdens deze praktische workshop gaan we met designers Anja Groten en Karl Moubarak op zoek naar de kracht van distributienetwerken en blazen we de traditie van Mail Art nieuw leven in. Schrijf, teken, knip, plak, geef door en maak je eigen Mail Art!

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.