Tongues II

4 sep 2021
21:30 uur
Tuinzaal

Er zijn ongeveer zesduizend gekende talen op de wereld. Ieder mens spreekt een taal, maar bijna iedereen spreekt er meerdere. Taal kan verbinden, maar zeker ook verdelen. Het geeft al eeuwenlang verhalen door, en het vertelt ons elke dag weer nieuwe. Tijdens Tongues, een meertalige minivoorstelling vol muziek, poëzie en natuurlijk verhalen, onderzoeken we samen met schrijvers en muzikanten hoe we ons door onze moedertalen (en onze tweede, onze derde, vierde!) bewegen. 

Robin Block neemt ons met zijn poëzie, soundscapes en songs mee in de taal en het land van zijn voorouders, Indonesië. De Iraans-Nederlandse storyteller Sahand Sahebdivani is ongeëvenaard in het vertellen van verhalen en al jaren een vertrouwde gast op het Read My World-podium. Percussionist Vernon Chatlein ging in het Zikinzá-archief op zoek naar de verhalen en klanken uit de Afro-Curaçaose cultuur en Athena Farrokhzad vond in het Zweeds een taal om de migratiegeschiedenis van haar Iraanse familie te vertellen.

Programma staat onder regie van Nita Kersten.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.