The Life Library of Gary Younge

10 okt 2020
19:00 uur
Tuinzaal

Gary Younge is een gelauwerde schrijver, journalist en hoogleraar sociologie aan Manchester University. Hij was twaalf jaar lang correspondent in de VS en columnist voor The Guardian en The Nation.

Hij maakte verschillende radio-en televisiedocumentaires en hij schreef vijf boeken. In 2015 ontving hij de David Nyhan Prize for Political Journalism van Harvard’s Shorenstein Center. “It’s the powerless on whose behalf he writes”, aldus de directeur van het instituut. Zijn meest recente boek is getiteld Another Day in the Death of America (2016) Dit verscheen in Nederland bij Uitgeverij De Geus onder de titel: Een doodgewone dag in Amerika (vertaald door: Jan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos).

Maar wat staat er in Gary’s eigen boekenkast? Wat waren bijvoorbeeld de hoogtepunten van een jaar lang alleen maar Afrikaanse vrouwelijke auteurs lezen? Welke werken hebben troost geboden in tijden van nood en welke boeken hebben de aanzet gegeven tot actie? Tijdens de Life Library van Gary Younge nemen we een diepe duik in de werken die deze befaamde Londense auteur en journalist inspireren en intrigeren.

Het interview wordt geleid door journalist en nieuwsanker Aldith Hunkar.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.