The Life Library of Dalilla Hermans

4 sep 2021
18:30 uur
Grote zaal

In 2014 schrijft Dalilla Hermans een open brief ‘Een Brief aan Cooper en de Wereld’, aan haar oudste zoon en de wereld over racisme, gelijke kansen, identiteit, over hoe het is om op te groeien in “een zee van wit als een klein bruin wolkje”. Het gaat viraal. Sindsdien heeft Hermans het tot haar missie gemaakt om een ruimte te scheppen waar racisme en discriminatie besproken en bestreden kan worden.

Ze heeft gewerkt als redacteur bij Charlie en werkt momenteel aan de interviewserie  ‘The Race Files’. In 2017 schreef Hermans een boek over haar leven, geïnspireerd door de brief met dezelfde titel, die werd gepubliceerd door Manteau. Dat zelfde jaar bereikte ze de finale van De Slimste Mens en was ze de meest gegooglede persoon in België.

In 2018 kwam haar kinderboek ‘Brown Girl Magic’ uit en schreef ze een bijdrage voor ‘Zwart’. Ze schreef haar eerste fictieboek ‘Black Out’ in 2019. In 2020 ging Dalilla’s eerste theaterstuk ‘Her(e)’ in première in de NTgent en werd haar boek ‘Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme’ uitgegeven. Samen met Ebissé Rouw was ze redacteur van de verhalenbundel: ‘Afrolit’. Dalilla is een vaste columnist van De Standaard en geeft regelmatig gastlezingen op de Vrije Universiteit Brussel.

Maar wat staat er in Dalilla’s boekenkast? Welke boeken leest zij voor aan haar kinderen? Wat beschouwt ze als haar eerste ‘echte’ schrijven en waarom? Welke boeken bieden haar troost en welke inspireren haar? Met The Life Library of Dalilla Hermans nemen we een duik in de boeken die deze schrijfster uit Brugge inspireren en intrigeren.

Het interview zal worden geleid door schrijfster en journalist Naeeda Aurangzeb.

https://www.youtube.com/watch?v=SV_flCWs2oo

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.