Staat van het Theater

12 okt 2019
20:00 uur

Tijdens dit programma werpen we een blik op het hedendaags theater in Marokko. Met twee korte tekstlezingen en een gesprek zoomen we in op de ontwikkeling van de afgelopen decennia en de actuele staat van het theater.

Acteurs lezen fragmenten uit twee markante theaterstukken waar een tijdspanne van vijfendertig jaar tussen zit. De befaamde theaterauteur en regisseur Tayeb Saddiki schreef het stuk ‘Abu Hayyan’ in 1983 en Fatima Houri schreef ‘Kharif’.

Aan de hand van voordrachten van tekstfragmenten uit deze theaterstukken gaan schrijfster en regisseur Maha Sano en Yassin Adnan met elkaar in gesprek. Vanuit verschillende invalshoeken kijken zij naar uiteenlopende generaties van theatermakers, naar het engagement en de rol van de kunstenaar in de Marokkaanse samenleving en naar de variëteit van het zeer diverse theaterlandschap.

Het gesprek zal worden geleid door Myriam Sahraoui.

Deze avond bestaat uit twee delen, het eerste deel is een inleiding en twee korte tekstlezingen in het Darija en Nederlands.
Het tweede deel is een gesprek over de staat van het theater in Marokko in het Frans en Engels.

Een programma in samenwerking met Moussem en deBuren

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.