In aanloop naar het festival: CB4

20 sep 2017
21:00

Let op: dit programma is verplaatst naar LAB111!

In aanloop naar het Read My World Black USA-festival in oktober, cureert ‘Reflecting Cities’ deze zomer een serie films die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden toont. Bij iedere filmvertoning selecteert SLAA een Nederlandse schrijver, die op de film reflecteert. In de vierde aflevering is dat Karin Amatmoekrim. Haar keuze is gevallen op de populairste mockumentary over rapmuziek: CB4. 

Over CB4
CB4 is een mockumentary die het verhaal vertelt van Albert. In het fictieve Locash, Californië, herontdekt hij zichzelf onder de naam Gusto. Hij gaat met zijn vrienden Euripedes en Otis als trio verder onder de namen Gusto, Dead Mike en Stab Master Arson, aka Cell Block 4 (CB4). Vergeet Straight Outta Compton en kijk naar de enige echte parodie op NWA.

Jaar: 1993
Regisseur: Tamra Davis
Cast: Chris Rock, Charlie Murphy
Duur: 90 minuten

Over Karin Amatmoekrim
Karin Amatmoekrim (Paramaribo, 1976) studeerde na het Gymnasium af aan de UvA als letterkundige. In 2004 debuteerde ze met Het knipperleven (Uitgeverij 521), dat lovend werd ontvangen door pers en publiek. Inmiddels heeft Karin zes titels op haar naam staan, waaronder haar meest recente boek de memoir Tenzij de vader (Prometheus, 2016) waarin de auteur intiem verslag doet van de kennismaking met haar vader, Eric Lie.

 

Reflecting Cities is een coproductie van Read My World, Stichting Tolhuistuin, Metro54, Full Color Entertainment en SLAA.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.