Reflecting Cities #3 Hip Hop, Futurisme & de Stad

9 aug 2017
21:30

In aanloop naar het Read My World Black USA-festival in oktober, cureert ‘Reflecting Cities’ deze zomer een serie films die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden toont. Bij iedere filmvertoning selecteert SLAA een Nederlandse schrijver, die op de film reflecteert. Op woensdag 9 augustus is het Videoclip Night!

Noem het visual storytelling of gewoon videoclips. Sinds de verhalende clip Thriller van Michael Jackson in 1983, zijn er video’s geweest die verdacht veel op films leken. Op 9 augustus kijken we in de tuin van de Tolhuistuin (open air cinema!) naar speciaal geselecteerde videoclips die de stad en/of artiesten op een futuristische manier verbeelden.

Hip Hop, Futurisme & de Stad is geïnspireerd op de futuristische visioenen van de Amerikaanse filmmaker en videokoning Hype Williams. In de dystopische videoclips die hij voor artiesten zoals Missy Elliot, Busta Rhymes, Jay-Z, Mary J Blige en Tupac regisseerde, toont Williams hoe hip hop de toekomst vormgaf en een generatie artiesten en kunstenaars heeft beïnvloed.

Verwacht oude en meer recente muziekvideo’s, die als uitingen van de toekomst inhoudelijk met elkaar verbonden zijn. En vanzelfsprekend lekker eten, nog lekkerder drinken en een ongetwijfeld zomerse Tolhuistuin!

Dit programma is ontwikkeld door filmmaker Bibi Fadlalla, Metro54 en Full Color Entertainment en georganiseerd i.s.m. Read My World, Stichting Tolhuistuin en SLAA.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.