Reflecting Cities #2 Time is Illmatic (2014)

12 jul 2017
GEWEEST


In aanloop naar het Read My World Black USA-festival in oktober, cureert ‘Reflecting Cities’ deze zomer een serie films die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden toont. Bij iedere filmvertoning selecteert SLAA een Nederlandse schrijver, die op de film reflecteert. In de tweede aflevering van de serie de film ‘Time is Illmatic’, over het leven van rapartiest Nas en zijn muziek. Auteur Murat Isik verzorgt de inleiding.

Weinig albums in de hiphop-geschiedenis worden zo bejubeld als Illmatic, het debuut van Nasir ‘Nas’ Jones’. Time is Illmatic is een documentaire die focust op de persoonlijke en sociologische factoren die Nas en zijn muziek vormden. Door middel van archiefbeelden, foto’s en interviews vertelt de film het verhaal van een van de allergrootste MC’s.

Als je bekend bent met het verleden van Nas, brengen de archiefbeelden van Nas’ eerste optredens je weer even terug in de tijd.

Over Nas
Op twintigjarige leeftijd maakte Nas in 1994 een enorme impact met Illmatic, algemeen beschouwd als een van de beste rap albums aller tijden. Hij wordt als één van de beste en origineelste rapartiesten gezien, onder meer vanwege zijn storytelling skills.

‘I want to sound like an instrument. I want my voice and my words to marry the beat. I go with the rhythm of it and the words start to come to my mind and those words could be based on things that’s been on my mind for the past year, the past month, the past week, whatever; I write it.’ – Nas (NPR, 2012)

Dit programma is een samenwerking tussen Read My World, Stichting Tolhuistuin, Metro54, Full Color Entertainment en SLAA.

Aanvang: 21:00 uur
Locatie: Tuin van de Tolhuistuin (Open Air Cinema!)
Prijs: € 7,50
Let op: deze film is niet Nederlands ondertiteld.

Time is Illmatic (2014)
Regisseur: One9 | Duur: 74 min | Muziek: Brian Satz

Reflecting Cities has attempted to find the licensor of Time is Illmatic. To the extend any person or company is entitled to claim the material, they may contact info@fullcolor-ent.com.

Dit is het oude programma, op 3 juli 2024 maken we het nieuwe programma bekend!