Preview #2: Ontmoet de festivalschrijvers!

2 jun 2016
GEWEEST

Vanavond maken de curatoren Iryna Vikyrchak (Oekraïne) en Grzegorz Jankowicz (Polen) van Read My World de definitieve festival line-up bekend tijdens een preview die wij speciaal voor het forum Re:Creating Europe organiseren. Journalist, schrijfster en Oost-Europa deskundige Laura Starink spreekt met ons over de rol van de schrijver in deze regio.

Hoe verhoudt een jonge generatie auteurs zich tot het steeds wisselende (politieke) landschap? In hoeverre kloppen de beelden die een jonge generatie daar heeft over Europa bij de beleving van dat zelfde Europa bij een jonge generatie hier? Een unieke gelegenheid om kennis te maken met hedendaagse talenten en mee te praten over de actuele stand van zaken aan de uiterste Oost grenzen van Europa.

In samenwerking met De Balie en DutchCulture. Dit programma is de tweede introductie op de nieuwe editie van Read My World dat van 6 t/m 8 oktober 2016 in het teken staat van schrijvers, journalisten en dichters uit Oekraïne en Polen.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.