Poetry and the City

13 okt 2018
18:00 uur

De Galatatoren is een oude toren in Istanbul aan de noordkant van de Gouden Hoorn. Het is een belangrijk symbool in de stad: historisch, cultureel, en voor Karin Karakaşlı is het eveneens emotioneel. Karakaşlı is een Armeens-Turkse dichter die in Istanbul woont en in het Turks schrijft: poëzie, reguliere columns en opiniestukken voor onafhankelijke media, fictie, non-fictie en kinderliteratuur.

In haar poëzie ontmoeten we enorm veel liefde voor de geografie waarbinnen ze leeft, en dan met name de stad Istanbul. Karakaşlı heeft een bijna synergetische relatie met deze stad – met de geschiedenis ingebed in elke steen, elk gebouw. Tijdens Poetry and the City zal architect Cem Sorguç als inwoner van Istanbul zijn eigen blik naast Karin’s gedichten presenteren. Samen verkennen ze de stad.

Ook betreden twee literaire vertaalsters het podium voor een heuse “Translation Slam”. Hamide Doğan en Sytske Sötemann zullen hun vertaling van Karakaşlı’s gedicht “Galata” bespreken: twee verschillende blikken op eenzelfde gedicht, want een vertaling is meer dan taal en grammatica alleen: het gaat over emoties, gevoelens, ervaring, kennis en… over persoonlijke verhalen.

Meertalig programma in het Turks, Nederlands en Engels.

beeld: Cem Sorguç

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.