Strijdbaar

10 okt 2020
17:00 uur
Tuin

Iedereen die strijdt, strijdt op zijn eigen manier. Sommigen doen dit echter op de meest kwetsbare wijze: voor de camera, in het zicht van heel het land. Voor dit luid en duidelijk uitspreken – unapologetic aanwezig zijn – is moed nodig. De moed om onrecht in de ogen te kijken, om jezelf en je “veilige” leven op het spel te zetten, om daar waar het meeste ongemak zit aanwezig te zijn en de moed om je uit te spreken en je lichamelijkheid en stem als middel voor verandering te gebruiken. En ook: de moed om alle lelijkheid die over je heen komt, wanneer je je uitspreekt, te dragen.

Vier artiesten van het online cultureel platform Paquet, een van de initiatieven die zijn ontstaan om in tijden van de lockdown inspiratie te bieden, delen tijdens dit programma het werk van een held, een inspiratiebron, die ze de moed geeft om te strijden. Na het voordragen brengen de artiesten ieder een eigen werk in dialoog met hun inspiratiebron.

Host: Elten Kiene.

Bekijk hier het driedaagse programma van Read My World 2023. Voor programma updates en nieuwe gasten: houd de komende maanden onze socials in de gaten!