Opening Night

2 sep 2021
20:30 uur

Tijdens deze avond maakte je allemaal hetzelfde programma mee, maar bij binnenkomst werd het publiek  opgesplitst. Het was dus een verrassing wie je te zien kreeg!

Programmatekst:

Maak kennis met onze internationale gasten! Wat drijft hen? Hoe zorgen ze voor de wereld, voor elkaar en zichzelf? Een avond die bol staat van literatuur, muziek en goede gesprekken op drie podia in de Tolhuistuin.

Onze co-creators uit Duitsland, Frankrijk en België vertellen waarom ze fan zijn van de schrijvers die ze mee hebben gebracht.

Hengameh Yaghoobifarah, Fatma Aydemir en Simone Dede Ayivi schudden momenteel het Duitse literaire landschap op met hun columns, bestsellers en toneelstukken. Ze nemen geen blad voor de mond en drukken daar waar het pijn doet: het Duitse zelfbeeld en bijbehorend ideaal van integratie.

Podcaster en schrijver Grace Ly en romancier Anna Moï vertellen over hoe het is om Aziatisch te zijn in Europa. Een gesprek over de lange doorwerking van het kolonialisme en het belang van het doorgeven van (familie)verhalen.

Schrijver en columnist Dalilla Hermans bestormde de opiniepagina’s en boekhandels in België, singer-songwriter IKRAAAN de hitlijsten. Ze gaan in gesprek over het belang van sisterhood en laten zien waar ze kracht vinden.

De Opening Night wordt traditioneel van muziek voorzien. Dit jaar staan multitalent Eva van Manen, jazzzangeres Bahghi, zangeres Karima el Fillali en singer-songwriter IKRAAAN op het Read My World-podium.

Moderatie van de Opening Night is in handen van Myriam Sahraoui, Canan Marasligil en Roziena Salihu.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.