Opening Night: The Curators’ Guide to Morocco

10 okt 2019
19:30 uur

Welke bijzondere stemmen kun je deze editie zoal verwachten en wat speelt er allemaal in literair Marokko? Laat je meevoeren tijdens de Opening Night van Read My World 2019!

Na de officiële opening door wethouder Kunst & Cultuur Touria Meliani, vertellen onze curatoren Fedwa Misk (journalist & feminist) en Mahi Binebine (schrijver & beeldend kunstenaar) welk Marokko ze dit festival willen laten zien en waarom. Het tweetal maakte een veelzijdige selectie van auteurs, dichters en journalisten die het Nederlandse publiek volgens hen absoluut niet mag missen.

Na deze korte opening in de Grote Zaal, zijn alle festivalauteurs stuk voor stuk te zien tijdens programma’s in het schrijverscafé en in Language of The Flesh, waarmee de traditionele Opening Night van het festival veelzijdiger wordt dan je van ons gewend bent!

De muziek komt van muzikant Othman El Kheloufi, die jazz en zijn muzikale, Marokkaanse roots feilloos combineert. En van niemand minder dan Widad Mjama, de eerste vrouwelijke mc van de Maghreb.

Host: Jörgen Tjon A Fong
Vertaling door: Canan Marasligil

Na afloop is de bar in het Schrijverscafé de hele avond geopend!

Taal: Engels

 

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.