Ode aan Anil Ramdas

3 sep 2022
21:30 uur

Anil Ramdas (1958 – 2012) werd geboren in Paramaribo. Hij was schrijver en journalist voor De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Hij onderscheidde zich door zijn levendige stijl en literaire hartstocht. Zijn hele oeuvre is een getuigenis van zijn scherpzinnig denken over thema’s als identiteit, migratie en vrijheid. Hij werkte als radiopresentator voor de NPS en de VPRO, waarvoor hij ook verschillende televisieprogramma’s maakte. Hij was buitenlandcorrespondent in India, directeur van debatcentrum De Balie en schreef verschillende essay- en verhalenbundels. In 2011 verscheen zijn debuutroman Badal. Een jaar later maakte Ramdas een zelfverkozen einde aan zijn leven.

Schrijver Karin Amatmoekrim is momenteel bezig met een biografie én een promotieonderzoek over het werk en leven van Ramdas. Ze draagt een brief aan hem voor. Journalist Hizir Cengiz vertelt over de invloed die Ramdas op hem en zijn werk heeft.

Chris Keulemans modereert.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.