Many Motherhoods

11 okt 2019
20:00 uur

Het moederschap creëert complexe lagen binnen relaties: met kinderen, kleinkinderen maar ook met partners, mede-ouders, vrienden, geliefden… Welke invloed heeft de status van het moederschap – los van wat de exacte, nauwe definitie ervan is – op onze relaties, op de maatschappij, op de politiek?

In Many Motherhoods vragen we Fedwa Misk, Abdellah Taia, Bahaa Trabelsi, Amina Meliani en Quinsy Gario, schrijvers en kunstenaars die hun roots in verschillende landen hebben liggen, om ons te vertellen wat moederschap voor hen betekent: in de context van de boeken die zij lezen, in hun levens, hun emoties, hun schrijven, kunst en werk.

In een gesprek gemodereerd door journalist en academicus Warda El Kaddouri bespreken zij hoe ze zich verhouden tot het moederschap en wie, in hun leven, het moederschap representeert. Ze geven elk een eigen perspectief en onderzoeken de vraag of er niet één maar vele moederschappen mogelijk zijn…


Taal: Engels (voordrachten deels in het Frans en Nederlands te volgen)
Vertaling: Oumayma

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.