Irresistable Futures

3 sep 2021
18:30 uur

In haar werk Pleasure Activism en Emergent Strategies, stelt Adrienne Maree Brown de vraag hoe we een toekomst kunnen verbeelden en schetsen die zó mooi en zo onvermijdelijk is, dat deze voor iedereen onweerstaanbaar wordt. Activisme gaat gepaard met strijd en weerstand, vaak in de vorm van tegenstand. We hebben het over een gevecht of een strijd; iets dat gewonnen kan worden. Maar wat zou het betekenen om te weerstaan, om zonder schuldgevoel bepaalde rechten te hebben, via de weg van zelfactualisatie, door ruimte te maken voor het scheppen van alternatieve vormen van levensonderhoud met de gemeenschap, met zorg en met plezier? En hoe kunnen we oproepen tot dit soort actie?

Read My World vraagt drie auteurs hun eigen hedendaagse manifest te schrijven. Een manifest waarin zij oproepen tot actie naar een onweerstaanbare toekomst en een beweging in het leven roepen die is geworteld in veerkracht maar die ook zelfzorg en zelfactualisatie als doel beschouwt. De stukken worden in een muzikale performance gepresenteerd door Manuwi.

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.