Het Vrije Woord: een journalistieke uitwisseling

12 okt 2018
20:30 uur

Voor het programma ‘Het vrije woord – een journalistieke uitwisseling’ vindt er (voorafgaand aan festival) een uitwisseling tussen de Nederlandse journalist Rasit Elibol (Groene Amsterdammer)  en de Turkse journalist Ali Duran Topuz plaats. Topuz is oprichter en hoofdredacteur van Gazete Duvar (De Muurkrant), een van de weinige, werkelijk onafhankelijke media outlets van Turkije.

Binnen de uitwisseling onderzoeken de journalisten de betekenis van ‘het vrije woord’ vanuit verschillende contexten. De journalisten zullen elkaar vragen stellen over dit thema waarop ze reageren in een aantal columns die gepubliceerd worden in elkaars medium.

Tijdens het programma in de avond van 12 oktober zullen de twee journalisten de uitkomsten van de uitwisseling presenteren. Hierbij lezen ze beiden iets voor uit hun eigen werk, dat ze in het kader van de uitwisseling schreven. Hierna volgt een gesprek tussen de journalisten onder leiding van een moderator. In dit programma staat de uitwisseling van ideeën en perspectieven die voortkomen uit verschillende (journalistieke) contexten voorop.

Moderatie: Nicole Terborg

Voertaal
  Nederlands (Nederlands en Turks met Nederlandse ondertiteling)

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.