Vieira

De combinatie van opgroeien in Rotterdam met zijn Kaapverdiaanse achtergrond zorgt bij Vieira voor een boeiende cocktail. Dit komt tot uiting in snoeiharde raps & beats, afgewisseld met  melancholische, doch pakkende melodieën. Alsof dit alles nog niet genoeg is, weet Vieira Nkosi zich ook in beide talen uit te drukken.

Vieira is een MC in de traditionele zin van het woord. Hij is de ceremoniemeester met zijn harde en heldere stem, flow en inhoud. Combineer dit met zijn voorliefde voor soulvolle, doch snoeiharde producties, en je hebt Vieira.“Ik vertel verhalen als een griot (West-Afrikaanse traditionele verhalenverteller), dus  is het voor mij niet meer dan logisch dat ik wat te zeggen heb in mijn muziek. Dat is hoe ik HipHop heb leren kennen: als muziek met een positieve insteek,” aldus de man zelf. Verwacht echter geen KinderenvoorKinderen-taferelen van deze artiest. “Omdat ik een verhaal te vertellen heb, wil nog niet zeggen dat ik preek. Wu-Tang maakte muziek voor de kids, maar daar was niets liefs aan. Ik breng realiteitraps gevuld met metaforen, waarin ik mijn visie geef op de echte wereld en hoe ik mij op een positieve wijze daarin staande probeer te houden.”

Over zijn album-titel: “Kralienge state of mind” zegt Vieira:“Kralingen is de buurt waar ik ben op gegroeid. Ik heb er veel gezien, positief en negatief, wat allemaal van invloed is geweest op mij. De Kaapverdiaanse uitspraak Kralienge heb ik gekozen als eerbetoon aan mijn roots. Dit alles zal terug te horen zijn op het album.”