Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert is een danser, woordkunstenaar en theater maakster die sinds 2009 voornamelijk bezig is met de cross-over van deze drie podiumkunsten.

Na haar dansopleiding op de dansacademy Amsterdam, een trainingsprogramma bij Alvin Ailey in New York en een studie in Afrikaanse dansen bij l’Ecole des Sables in Senegal heeft ze als freelance danser en docent veel projecten door heel Nederland gedaan, o.a. voor Danstheater Aya, Hogeschool van Amsterdam, ROC Art&Entertaiment, 5 o’clock class en opleiding docent dans aan de Theaterschool.

In 2009 is ze begonnen met schrijven en voordragen als spoken word artiest bij Poetry Circle Nowhere. PCN is een collectief van performende schrijvers, die solo of in groepsverband poetische voordrachten/voorstellingen maken. In 2012 won ze de eerste Spoken Word competitie (Spoken) die in Nederland werd gehouden. Ze is dit jaar begonnen met het coachen en artistiek ontwikkelen van de (jonge) Poetry Cicrle in Amsterdam. Hierbij ondersteunt ze hen zich te ontwikkelen tot authentieke schrijvers en performers.

Beeld: ClubSpoken