Sipan Tekin

Sipan Tekin is een acteur/performer en theatermaker gevestigd in Amsterdam. Na het afronden van zijn acteeropleiding in Theater en Podiumkunsten in Istanbul, heeft hij een masterprogramma in theater maken en regisseren gevolgd aan Das Theater in Amsterdam.

Gepassioneerd door het verkennen van het communicatieve en fonologische potentieel van taal, gelooft Sipan dat communicatie verder gaat dan betekenisvolle uitwisseling. Communicatie heeft het potentieel om plaats te vinden op verschillende niveaus van lichamelijke en interne ervaringen, communicatie/uitwisseling omvattend de geluiden en interne handelingen voortgebracht door spraak of toespraken voortgebracht door innerlijke bewegingen en sonische composities. Geïnspireerd door de rijke Koerdische mondelinge traditie, met name de kunst van “Dengbej,” zoekt hij nieuwe mogelijkheden in vertellingen door zijn onderzoek naar performativiteit en de fysikaliteit van taal. Zijn onderzoek richt zich op somatische en zintuiglijke ervaringen, met als doel een diepere connectie met het publiek tot stand te brengen die verder gaat dan rationeel begrip.

Gedurende zijn artistieke reis blijft Sipan zijn zoektocht doordringen met culturele invloeden, waarbij hij culturen en talen verbindt om ervaringsgerichte voorstellingen te creëren die resoneren bij diverse doelgroepen.