Sara Blokland

Sara Blokland (1969 NL) is beeldend kunstenaar, onderzoeker en curator van fotografie. Blokland woont en werkt in Amsterdam. Ze heeft aan de Rietveld Academie gestudeerd (BA in fotografie) en ze is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut (MFA fotografie en video), daarnaast heeft ze een MA in film en fotografie studies van deUniversiteit Leiden.

Als beeldend kunstenaar is ze voornamelijk bezig met fotografie. Haar werk reflecteert op de complexe rol van dit medium in relatie tot de geschiedenis van individuen, het concept van ‘familie’ en cultureel erfgoed. De films en fotografie van Blokland hebben een sterke focus op het portret en landschap als onderdeel van identiteit en geheugen. Haar werken zijn op verschillende plekken tentoongesteld, zoals in het Kumho Museum (Seoul, Korea), Gallery Lmak-projects (New York) het Stedelijk Museum Amsterdam, het Museum of Modern Art (Arnhem, Netherlands) en het Gemeentemuseum Den Haag (Netherlands).

Sinds 2009 is de mede-oprichter en mede-directeur van UNFIXED Projects. De organisatie streeft erna platformen te creëren om een dialoog op gang te brengen over fotografie, hedendaagse kunst en theorie met een sterke focus op culturele identiteit.