Myriam Sahraoui

Geboren en getogen in Marokko als kind van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder heeft zij altijd op het kruispunt van twee werelden gestaan. Het bij elkaar brengen van die werelden is een belangrijk thema in haar leven. Haar werk komt daaruit voort en is erdoor geïnspireerd. Zij ontdekte de kracht van het narratieve en de ware ontmoeting tijdens haar werk als documentairemaker en researcher.

Samen met Adelheid Roosen,Nazmiye Oral en Elly Ludenhoff, stond zij aan de wieg van theatergezelschap Zina. Daar is zij hoofd research en projectleider en daar ontwikkelde ze samen met therapeute Jale Simsek de training Ik Ontmoet Mij, de inmiddels door heel Amsterdam reizende training emotioneel lichaamswerk bestemd voor migrantenvrouwen en mannen die aan zichzelf willen werken en gezonder, vitaler en gelukkiger in het leven willen staan.

Myriam studeerde Europese studies aan de universiteit van Amsterdam, werkte o.a. bij de Europese commissie in Brussel en de Nederlandse omroep (NTR) in Hilversum. Ze is actief in het documentaire veld als researcher. Samen met Jalal Bouzamour maakte zij de serie ‘Groeten uit Holland’ over vijf Marokkaanse eerste generatie vrouwen die een roadtrip door Nederland maken (BNN/VARA); de serie werd geselecteerd voor de prix Europa (2018) en won de Marokkaanse diwan award in 2019. Myriam is ‘adviseur Marokko’ bij Dutchculture en stimuleert de culturele uitwisseling tussen Nederland en Marokko. Zij bekleedt verschillende bestuursfuncties in het culturele en maatschappelijk veld en is regelmatig moderator en interviewer bij bijeenkomsten.

https://www.adelheidzina.nl

https://dutchculture.nl/en/country/ma