Jeremy Flohr

Jeremy Flohr is filmmaker, visual storyteller en audio producer met een Bachelor of Law in zijn pocket. Jeremy is co-founder van Beyond Walls. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van koloniale geschiedenis, persoonlijke verhalen en sociaal-maatschappelijke thematiek.

Onder andere maakte hij films voor o.a. New Dutch Connections, de Nationale Indiëherdenking, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Groenlinks. Jeremy’s films zijn te zien geweest in musea en tentoonstellingen, o.a. Joods Historisch Museum en Haags Historisch Museum. Voor Mapping Slavery produceerde hij samen met Nancy Jouwe en Babs Gons in 2018 de serie Sporen van Slavernij. Voor Read My World produceert hij een item met als werktitel Gentrified Stories, over de gevolgen van gentrificatie in diverse stadsdelen in Amsterdam. Ook in zijn thuisstad Utrecht is hij maatschappelijk betrokken en geeft masterclasses voor de weekendschool in de wijk Overvecht.

Geïntrigeerd door inspirerende mensen en hun persoonlijke verhalen, zijn gevoel voor het vertellen van verhalen en zijn unieke oog en stijl als filmmaker, houdt hij ervan om de verhalen te ontdekken die we nodig hebben.

Over Beyond Walls

Beyond Walls is een platform voor en door onafhankelijke erfgoedprofessionals, researchers, kunstenaars en beeldmakers van nu. In de vorm van erfgoedprojecten, hedendaagse kunst, co-creaties en publieksprogrammering verkent Beyond Walls de vraag wat koloniaal erfgoed betekent in de wereld van nu. Dit met als doel bij te dragen aan een samenleving waarin ieders verhaal en perspectief telt. Beyond Walls werkt met een breed netwerk van onafhankelijke professionals en opereert vanuit een vaste kern: Suzanne Rastovac (co-founder Beyond Walls, projectcurator en historicus), Jeremy Flohr (co-founder Beyond Walls, filmmaker, visual storyteller en audio producer), Armando Ello (creatieve ondernemer, fotograaf en filmmaker) en Glenda Pattipeilohy (co-curator, producen en community builder).