Gery Mendes

Gery Mendes is een Kaapverdische MC, vocalist, producer en acteur, die Rotterdam representeert. Hij combineert de drive van iemand met ontdekkingsdrang met de kracht en charisma van iemand die weet hoe de muziekwereld werkt.

Nadat hij tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland werd uitgeroepen tot beste muzikant, werd Gery Mendes een bekende naam in de muziekwereld. In 2007 veroverde hij radioshows en diverse podia met zijn debuutalbum This is not an album… this is a phase. Mendes doopt zijn stempel echter niet alleen in zijn eigen inkt: naast zijn optredens met een geweldige live band deelde hij ook het podium met artiesten als Winne, Kyteman, Pete Philly & Perquisite, Curse (Duitsland) en Jitsvinger (Kaapstad). Als acteur schitterde hij in de tv-serie Flow, de film Carmen van het Noorden, De Laatste Dichters, het theaterstuk over het legendarische New Yorkse dichterscollectief The Last Poets en theatervoorstelling Nina Simone (A)live.

Zeven jaar na de release van zijn debuut presenteerde hij in 2014 de opvolger Caminho. (Portugees voor ‘weg’) wat staat voor de muzikale reis en vooral de muzikale groei die Mendes de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Zijn soulvolle, rauwe hiphop heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en rock, waarin hiphop nog steeds onmiskenbaar aanwezig is.

Mendes stond al op diverse festivals in binnen- en buitenland, zoals het North Sea Jazz Festival, Oerol, Couleur Café (België) en Cultura Urbana (Spanje). Met Caminho is hij teruggekeerd naar zijn grote liefde: muziek.