Funky Sophie

In de muzikale familie waarin Sophie is opgegroeid, was het als vanzelfsprekend dat ook zij een muziekinstrument ging bespelen. Haar vader, afkomstig uit Martinique, speelde gitaar, basgitaar, djembé en drums en haar Nederlandse moeder piano. Voor haar achtste verjaardag koos Sophie een keyboard en ze kreeg piano- en keyboardles aan de Streekmuziekschool van Leiden. Tijdens haar middelbare schooltijd werd haar liefde voor muziek steeds groter en al snel ging Sophie ook zanglessen volgen. Toen voor haar duidelijk werd dat ze het liefst muziek wilde studeren, volgde ze ter voorbereiding een éénjarig talentenprogramma met bandcoaching, songwriting en muziektheorie. Daarnaast begon ze thuis pianoles te geven aan jong en oud.

In 2015 is Sophie afgestudeerd als toetsenist aan het Conservatorium van Haarlem, waar ze werd opgeleid tot pop-/sessiemusicus. In deze jaren heeft Sophie in talloze coverbands en eigen werk-bands gespeeld. Ze kreeg de bijnaam Funky Sophie van niemand minder dan zanger Waylon en trad op met grote Nederlandse zangeressen als Berget Lewis en Glennis Grace. De afgelopen jaren zien we Sophie regelmatig als toetsenist, backing vocalist en musical director bij Edsilia Rombley. Daarnaast heeft ze haar entree gemaakt in muziektheater, waar ze onderdeel is van succesvolle voorstellingen als Woiski vs. Woiski (2018) en Gliphoeve (2020), beide van het gerenommeerde Orkater.

In de Coronacrisis hebben de vele optredens plaatsgemaakt voor het uitwerken van haar eigen projecten in haar eigen muziekstudio in Leiden. Hier geeft ze ook fervent les aan gedreven leerlingen. Daarnaast is ze aangenomen als docent aan het Koninklijk Conservatorium en geeft ze zanglessen bij Zangschool Sirene in Leiden. Sophie heeft de lockdown-periode gebruikt om haar diploma te halen in de zangtechniek Estill Voice Training (EVT).

Sophie kijkt ernaar uit bij te dragen aan Read My World – Tongues. Muziek is haar taal, haar passie, haar leven!