Funda Müjde

Funda Müjde is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Tot augustus 2012 schreef zij twaalf en een half jaar lang, elke vrijdag een eigenzinnige column voor De Telegraaf. Nog steeds schrijft zij regelmatig columns in week- en maandbladen, in het relatiemagazine van PANTAR en treedt zij op met spoken columns op bijeenkomsten en in tv – en radio programma’s. Een selectie van haar columns verscheen in boekvorm; ‘Algemeen Beschaafd Turks’. Zij leverde een bijdrage aan het boek ‘Licht en schaduw’ en de ‘Gesluierde Monologen’.

Funda Müjde werd bekend als cabaretière, columniste en actrice in series als Zeg ‘ns Aaaa, Medisch Centrum West en Vrouwenvleugel. In het seizoen 2016-2017 toerde zij met Funda Draait Door langs tientallen theaters in het land.

In haar nieuwe avondvullende voorstelling Funda stelt zich aan ontmaskert een meedogenloze Funda Müjde zichzelf als theatrale persoonlijkheid zonder grenzen. Haar verwarrende verhalen scheppen duidelijkheid voor iedereen.

Het woord Müjde betekent in het Turks goed nieuws.