Fedwa Misk

Fedwa Misk is een Marokkaanse schrijver, theaterschrijver en scenarist.

Geschoold als dokter begon Fedwa Misk op freelance basis te schrijven voor een aantal buitenlandse kranten. Tijdens de Arabische Lente viel het haar op dat de stem van de vrouw niet werd gehoord en/of gezien in de Marokkaanse media. Het was op dat moment dat ze haar eigen webzine lanceerde, Qandisha, een platform dat al snel de stem werd van Marokkaanse vrouwen met verschillende achtergronden.

Haar eerste toneelstuk, “Onze moeders”, is een werk dat probeert uit te leggen hoe een relatie met een moeder een vrouw ervan kan weerhouden zichzelf te emanciperen. Het werk werd in maart 2021 uitgegeven door Éditions de La croisée des chemins en was meteen een groot succes. Het werd het genomineerd voor de Prix Ivoire de la littérature francophone. De productie staat gepland voor 2022.

In 2021 rondde ze haar eerste script voor een serie af, gewijd aan gescheiden vrouwen die vechten voor hun voogdijrechten. In 2022 werkt ze samen met de Franse striptekenaar Aude Massot aan een stripproject over abortus. Momenteel werkt Fedwa aan haar eerste roman.