Eva van Manen

Eva van Manen is een artiest en producer die binnen het spanningsveld tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen. Als een diepgravende dialoog: met zichzelf, maar ook spiegelend met haar omgeving. Die dialoog wordt uitgedragen in zowel tekst als productie, waarbij haar brede muzikale interesseveld – van hiphop, soul, indie en jazz – een vindingrijk palet vormt.

Als producer richtte ze samen met Josephine Zwaan rosetta. op, het platform voor vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. rosetta. organiseert tabletalks, interviews, masterclasses en workshops. Bekijk de website voor meer informatie. Op haar komende album, dat in het najaar verschijnt, zoekt Eva een stromende sensitiviteit op, waarvoor ze met verschillende pop- en jazzmuzikanten samenwerkte.

Of het nu produceren of live optreden betreft, het werk van Eva lijkt altijd te ontstaan uit een soort natuurlijke creatieve golfbeweging. Alles is afkomstig uit dezelfde bron: een geest die al het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend maakt en andersom.

Foto: Mounir Raji