Carina Fernandes

Carina Fernandes (zij/haar) is een multidisciplinaire, creatieve wervelwind – bekend om haar levendige persoonlijkheid en rauwe Rotterdamse geluid. Haar kunst ontstaat vanuit een gevoel van noodzaak, omdat het haar roep om vrijheid is. CreĆ«ren is voor haar een manier om te reflecteren, te begrijpen en te overleven. Als ART-ivist drukt ze zich uit door middel van Spoken Word en R&B/Soul, waarbij ze eenvoudigweg haar levensreis deelt en sociale thema’s en taboes deconstrueert. Als docent streeft ze ernaar anderen kracht te geven, intergenerationele gesprekken te openen en haar studenten aan te moedigen hun creativiteit te verkennen.

Sinds 2017 organiseert haar platform Verbalism – “Bewust Verbinden van Creators” – (internationale) interdisciplinaire evenementen. Met intieme bijeenkomsten ligt de nadruk op het versterken en verbinden van (Q)BIPOC-creators.

Je zou haar optredens kunnen kennen van lokale evenementen zoals Bevrijdingsfestival Z-H, Woorden worden Zinnen of Amsterdam Pride. Haar geluid wekt echter ook internationale interesse op, aangezien ze heeft opgetreden op verschillende podia in Londen, Miami en Keulen.

VOLG OP INSTAGRAM