Atta de Tolk

Atta is geboren in Damascus, Syrië in 1984 en vluchtte op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Ze belandden in asielzoekerscentra en vluchtelingenprojecten. Nadat zijn ouders scheidde, leefde hij een deel van de tijd bij zijn vader in een achtergestelde buurt en de rest van de tijd bij zijn moeder in de middenklasse. In beide buurten leerde hij over verschillen tussen bevolkingsgroepen en sociaal-culturele gewoontes.

Sindsdien heeft hij zijn observaties geuit in de vorm van hiphop en spoken word. Hij werd daarmee de stem van mensen die nooit de kans kregen om zichzelf te uiten. Zijn kunst werd erkend door vele media-outlets, wat resulteerde in een totaal van meer dan 3 miljoen views online en optredens op verschillende podia voor tienduizenden mensen.

Atta richtte daarnaast een jeugdtalentcentrum op, gericht op de ontwikkeling van vaardigheden die jongeren helpen om zelfverzekerder, positiever en misschien zelfs een kunstenaar te worden. Het heeft ertoe geleid dat Atta verschillende gemeenten heeft mogen adviseren. Hij combineerde zijn levenservaring met zijn kunst om bruggen te slaan tussen organisaties en burgers.

Verhalen vertellen is een heel oud gebruik dat met de tijd beter wordt. Atta komt voort uit een lange lijn verhalenvertellers en hij bedacht een nieuwe manier van Storytelling voor bedrijven en organisaties waardoor de mensen zich beter kunnen identificeren met uw merk of verhaal

Atta haalt energie uit het feit dat zijn kunst mensen helpt om de tegenslagen in hun leven te overwinnen. Het is zijn doel om met zijn kunst positieve energie over te brengen en van de wereld een betere plek te maken, woord voor woord.