Art Harder

Sandy Bosmans, Roziena Salihu en Zeinab El Bouni zijn gepassioneerde, creatieve vrouwen met een achtergrond dan wel passie voor woordkunst. Na jaren lang zelf te hebben geschreven, aan het werk te zijn als workshopdocenten en op diverse podia te hebben gestaan, groeide een verlangen om mensen op een artistieke wijze bij elkaar brengen en stof tot nadenken te geven.

Ze besloten de handen uit de mouwen te steken en zo ontstond binnen no time het idee voor ART HARDER; een literair podium waar het woord samen komt met andere kunstdisciplines, om zo maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken.

Naast Art Harder klimmen de vrouwen individueel ook geregeld in de pen. Zo schreef Roziena Salihu onlangs haar eerste toneelstuk, en werd ze gepubliceerd in de Sampler van Das Mag. Daarnaast debuteerde zij in 2019 met haar eerste korte documentaire Fufu met Appelmoes.

Ook Sandy Bosmans heeft in 2019  een toneelstuk geschreven, en werkt momenteel aan een script voor een animatiefilm “Anouschka”.

Zeinab El Bouni is in 2018 gedebuteerd met “En ze leefden nog”, bij uitgeverij Rorschach, samen met een 5 andere dichters. Zeinab is programmaleider bij Poetry Circle Nowhere en treedt veelvuldig op. Ze is daarnaast de drijvende kracht achter de Circle Sessions en speelde in de spoken word voorstelling Rauw (v/v) van Poetry Circle Nowhere en Lost Project. En als ze niet bezig is met woordkunst, geeft ze onder andere boksles aan jonge meiden.