Anna Arov

Anna Arov (Moskou, 1971) is een Canadees-Russische dichteres. Zij werd geboren in Moskou, woonde in Canada en Frankrijk, en settelde zich elf jaar geleden uiteindelijk in Nederland. Eén van haar publicaties is Observatory, een klein boekje waarin Arovs Engelse poëzie gecombineerd wordt met de illustraties van Leon Dekker.

Naast dichteres is Arov ook redacteur bij het literair tijdschrift ‘Versal’. Verder organiseert en presenteert ze het internationale dichterspodium ‘Salon des Mots’ in Utrecht. In 1980 emigreerde Arov samen met haar ouders van Moskou naar Canada. Na haar studie (Engelse en Russische literatuur in Toronto) deed Arov’s verhuizingsdrang zich gelden, en vertrok zij voor vier jaar naar Parijs. Na een korte flirt met de Franse hoofdstad besloot Arov zich uiteindelijk in Nederland te settelen.

Arov heeft op verscheidene festivals en dichterspodia in Europa opgetreden. Zo trad zij onder andere op in Parijs, Berlijn en Genève. Zij publiceerde haar gedichten in tijdschriften, op CD’s en in samenspel met tentoongestelde kunst. Arov maakt onderdeel uit van het internationaal schrijverscollectief ‘Wordsinhere’, en is als redacteur werkzaam bij het bijbehorende literair tijdschrift ‘Versal’. Verder organiseert en presenteerde Arov ‘Salon des Mots’ in Utrecht, een maandelijks terugkerend internationaal podium voor dichters, performers en muzikanten.