Foto: Rashif Oehlers

abigail Campos Leal

“Als een kronkelende bergketen beweegt abigail zich tussen Kunst en Filosofie om een poëtica te creëren die ons in staat stelt de wereld zoals we die kennen te vernietigen en radicaal verschillende manieren te bedenken om het oneindige opnieuw in te nemen.”

abigail Campos Leal heeft een masterdiploma in Filosofie van de UFRJ, is promovendus in Filosofie aan de PUC-SP en docent aan de Specialisatie in Menswetenschappen en Decoloniaal Denken aan de PUC-SP. Ze publiceerde escuiresendo: poetische ontografieën bij O Sexo da Palavra (2020) en ex/orbitâncias: de paden van genderdesertie bij GLAC Edições in 2021. Ze is de oprichter en organisator van Slam Marginália. Optredens had ze onder andere in Museu Casa das Rosas (SP), Solar dos Abacaxis (RJ), Museu do Amanhã (RJ), Museu da Imagem e do Som (Ceará), en Centro Cultural São Paulo.

Campos Leal heeft deelgenomen aan groepstentoonstellingen in Museu da Diversidade (SP), Itaú Cultural (SP), Centro Cultural São Paulo en Museu Casa das Rosas. In 2023 was ze een resident bij Pivô Pesquisa cyclus 1. Ze is mede bekend door haar kritische teksten die ze schreef voor Foam Magazine, Pipa Prize en voor de 35e São Paulo Biënnale: Choreografieën van het Onmogelijke.

Foto: Rashif Oehlers