Je moeders couscous is de lekkerste, en niemand ter wereld maakt je oma’s appeltaart na. In Food Stories laten schrijvers ons proeven van de verhalen die hun familierecepten vertellen.
Eten geeft ons de eiwitten, vitaminen en mineralen die we nodig hebben. Maar het zijn de smaken, geuren en texturen die ons kunnen meevoeren naar een andere tijd en plaats, ons meenemen naar de keuken van onze moeder en naar die van háár moeder. Koken herinnert ons aan een thuis dat we hebben achtergelaten, maar we ontdekken er ook nieuwe smaken mee. Wie kookt kan tradities leren kennen en ze openbreken, verhalen doorgeven en nieuwe verhalen vertellen.
In Food Stories laten ‘eetschrijvers’ zien hoe een goed eetverhaal eruitziet en welke smaken en geuren hen verbinden met Marokko. Hoe heilig zijn hun familierecepten en op welke manier vertellen ze elk hun eigen bijzondere verhaal?
Met… live couscous-cooking on stage door de Couscousbar! Kom proeven!
Met Nadia Zerouali, Tofik Dibi, Fedwa Misk, host Esma Abouzahra en whisperer Mirjam Linschooten
Taal: Nederlands