Flaneuses: De Wandeling

12 okt 2018
16:30 uur

Dit programma is toegankelijk met een dagkaart en/of festival passe-partout. Vanwege een maximum aan capaciteit vragen we je wel om je hierbij even aan te melden en aan te geven met hoeveel mensen je zal deelnemen.

[contact-form-7 id=”2294″ title=”Contactformulier 1″]


Gestuurd door stoepen en stoplichten bewegen we ons iedere dag door het stedelijke landschap en zien we wat ontwikkelaars en politici voor ons hebben bedacht. Wat gebeurt er als we de stad als een politieke ruimte zien en buiten de voor ons gebaande paden treden?

Als er een stadsdeel is dat snel verandert, dan is het Noord. Toeristen steken het IJ over, luxe woontorens verrijzen aan de oevers en de Noordzuidlijn brengt het stadsdeel in verbinding met het centrum. Hoe verandert deze snelle gentrificatie het stadsdeel? Zijn er manieren om tegen de stroom in te wandelen en Noord van een andere kant te bekijken?

Tijdens deze literaire wandeling door Amsterdam Noord verkennen we samen met schrijvers onbetreden paden en openen we nieuwe perspectieven op het snelst veranderende stadsdeel van Amsterdam.

De wandeling wordt uitgezet door schrijfster en Noord-bewoner Maartje Smits, Sevinc Calhanoglu en schrijver Martijn den Ouden.

Voertaal:
 

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.