Dialy | Van Mij + Gesluierde Monologen

12 okt 2019
21:15 uur

Praten over intimiteit en seksualiteit als Marokkaanse vrouw in het openbaar. Kan dat? En hoe?

Voor het eerst in Nederland: Dialy | Van Mij van de Marokkaanse schrijfster Maha Sano. Haar stuk uit 2012 bestaat uit openhartige verhalen van vrouwen over intimiteit en seksualiteit en dat zorgde voor de nodige ophef. Vanwege het taboe op het thema is Dialy | Van Mij in Marokko niet meer te zien of te spelen.

Adelheid+Zina en literatuurfestival Read My World presenteren nu een monoloog uit Sano’s stuk, aangevuld met één uit de Gesluierde Monologen, waarvoor Adelheid Roosen verhalen verzamelde van vrouwen met een islamitische achtergrond in Nederland.

Actrices Farida Bouazzaoui uit Rabat en Khadija Massaoudi uit Amsterdam spelen de monologen. Na afloop gaan we met elkaar in gesprek over het maken van dit soort werk in de Marokkaanse en Nederlandse context en spreken we over vrouwelijke seksualiteit en intimiteit in Marokko en in Nederland; de vrijheid en onvrijheid; wat is herkenbaar of juist niet en hoe is het voor jou?

Nagesprek met curator Fedwa Misk en schrijfster Maha Sano.

Myriam Sahraoui – medeoprichtster Adelheid+Zina modereert.
Live vertalingen door Mirjam Linschooten.


Taal: De theaterteksten worden gespeeld in het Nederlands en Darija met Engelse boventiteling. Het nagesprek zal in het Engels en Frans worden gevoerd.

Foto: Alice Dufour-Feronce

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.