De Reis van Manie Schaafijs door Hedy Tjin en Zindzi Zevenbergen

12:30 uur
Tot 13:30 uur
Leeftijd: 10-12 jaar
Workshop

Locatie: Broodje 1a MidWest

De jonge Francisco verlaat het paradijselijke eiland Madeira op zoek naar werk en geluk. Ondanks vele tegenslagen en voortdurende heimwee weet hij een bestaan op te bouwen in Suriname. Om zijn gezin te kunnen blijven onderhouden, besluit hij enige tijd voor werk naar Trinidad te vertrekken. Daar ontdekt hij het schaafijs, dat op allerlei manieren verlichting biedt in zijn bestaan. Het veelstemmige Manie Schaafijs is een ode aan de orale traditie van Suriname. Zevenbergen en Tjin dompelden zich naast de geschiedenis van hun vaderland ook onder in die van Madeira, Brazilië en Trinidad.

In deze workshop gaan de deelnemers  zelf een kort familieverhaal of familiegebeurtenis opschrijven, maar dan wel samen! Nadat je namelijk je eerste versie op papier hebt gezet, geef je het door aan een ander die er een grote, gekke aanpassing in mag doen. En hierna wordt het verhaal nog eens doorgegeven aan iemand die er een illustratie bij gaat maken. Net als in Manie Schaafijs gaan we dus verhalen doorgeven en op verhalen variëren.

Tijdens de workshop wordt er schaafijs geserveerd!

Read My World 2023 is helaas ten einde, maar volgend jaar zijn we terug! Volg ons op de socials voor het laatste nieuws.