Spinning Stories

Kinder- en jeudgprogramma
Gratis entree!
Doorlopend programma 10:00 - 17:00 uur

Verhalenfestival op zondag 17 september 2023
Locatie: MidWest in Amsterdam West
Gratis entree – meld je hier aan

Spinning Stories is dé dag voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar om de wondere wereld van verhalen te ontdekken. Maak kennis met je favoriete auteur, schrijf een kort verhaal of leer hoe je zonder woorden een verhaal overbrengt met een tekening. Van voorleessessies tot teken-, schrijf- en spokenwordworkshops, er zit voor iedereen iets bij.Om tien uur wordt het festival geopend door stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki. Woordkunstenaar Luan Buleshkaj schreef speciaal voor Spinning Stories het verhaal van West.

Door de dag heen lezen Luan en andere buurtbewoners het verhaal voor in het café. Bij de boekenkramen van EduCulture, uitgeverij Wilde Haren en Kindernomie kun je de mooiste kinder- en jeugdboeken kopen en zelfs laten signeren. Met een speurtocht leer je de geheimen van MidWest kennen, en als je dorst heb gekregen is er schaafijs in de tuin van de Schaafijsbar.

Tussen twaalf en twee uur wordt er voor alle bezoekers lunch geserveerd door Syrisch restaurant Sham. Meld je aan om een bordje te reserveren.

Hier kun je je aanmelden voor de programma’s die je wilt bezoeken. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor elk afzonderlijk programma-onderdeel (met name de workshops). Laat even weten met hoeveel kinderen je komt. Niet verplicht, maar wel zo handig voor ons om te weten hoeveel kindjes we kunnen verwachten!

Spinning Stories is een productie van Read My World, mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel West – Gemeente Amsterdam. Met een bijdrage van MidWest, Stichting Zichtbaar, De Schrijverscentrale en vele anderen!